Toimitusehdot

Toimitusehdot lyhyesti lakkapaa.com:
1. Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
2. Tuotetta, jota löytyy varastosta on toimitusaika 1 - 4 arkipäivää. Mikäli tilattu tuote on poikkeuksellisesti päässyt loppumaan varastosta, ilmoitetaan siitä asiakkaalle viipymättä.
3. Mikäli kuluttajalle on toimitettu väärä tuote, tai tuote on viallinen, tulee kuluttajan ilmoittaa asiasta viipymättä:
Lakkapään asiakaspalveluun verkkokauppa@lakkapaa.com tai puhelimitse 010 7557 200 (ma-pe 7-18 ja la 9-15).
4. Lakkapää ei vastaa siitä, jos tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy Lakkapään vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Lakkapaa.com -verkkokaupan toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

Toimitusajat lakkapaa.com:
1. Toimitusaika verkokaupassa (heti varastossa) on noin 1 - 4 työpäivää.
2. Toimitusaika verkkokaupassa (tilattavissa) on noin 1 - 2 viikkoa.
3. Pyrimme aina mahdollisimman pikaiseen toimitukseen. Olemme asiakkaisiin mahdollisimman pikaisesti yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse mikäli havaitsemme toimitusajan kestävän normaalia pidempään. Voit kysyä tarkempaa toimitusaikaa asiakaspalvelustamme verkkokauppa@lakkapaa.com

Maksutavat lakkapaa.com
Luottokortit:
Visa, Visa Electron, MasterCard, Eurocard ja muut yleisesti verkkokaupaupoissa käyvät maksukortit.
Klarna maksutapa: Maksa 14 päivän sisällä tai valitsemanasi erämaksuina.
Lakkapään rahoituspalvelu joustavalla rahoituksella: Lue lisää tästä

Toimitustavat lakkapaa.com
1. Nouto valitsemastasi Postista:
Nouda tilaamasi tuotteet omasta Postista. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla paketin saapumisesta ja voit noutaa lähetyksesi Postista heti saapumispäivänä klo 16 jälkeen. 

2. Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista:
Nouda tilaamasi tuotteet valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä paketin saapumisesta ja voit noutaa lähetyksesi automaatista heti. 

3. Postin kotiinkuljetus:
Postin kotiinkuljetus on helppo tapa vastaanottaa lähetys. Pienemmät toimitetaan haluamaasi osoitteeseen. Isommista lähetyksistä Posti sopii kanssasi toimitusajankohdan. Lähetykset toimitetaan suuremmissa kaupungeissa vastaanottajille arkisin klo 21 mennessä ja muilla alueilla klo 14 tai 17 mennessä. Postin lähetyksien kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella, jonka saat sähköpostiin kun lähetämme paketin.

4. Nouto lähimmästä Matkahuollosta, lähikaupastasi tai R-kioskista:
Tilauksesi toimitetaan osoitettasi lähimpään tai valitsemaasi Matkahuoltoon, Matkahuolto-asiamiespisteeseen tai Matkahuollon Pakettipisteeseen (K-Marketit, R-kioskit, Tokmannit ja monet muut yritykset), joita on 1 200 kautta maan. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen perusteella, jonka saat sähköpostiin kun lähetämme paketin. Saat tekstiviestin tai sähköpostin heti, kun tilaus on noudettavissa.

5. Toimitus suoraan kotiovellesi:
Matkahuolto tuo paketin asiakkaan kotiovelle. Jakelu sovitaan asiakkaan kanssa puhelimitse. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen sekä linkin, jonka kautta voit kätevästi seurata tilauksesi etenemistä.

6. Nouto Lakkapään myymälöistä:
Voit noutaa tavarasi heti valitsemastasi Lakkapään myymälästä. Muistithan tarkistaa, että kyseistä tuotetta on valitsemassasi myymälässä verkkokaupan varastosaldon mukaan.

Palautusoikeus, tuotevaihdot ja palautusohje lakkapaa.com
Tuotteilla on täysi 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja muuttumaton.
Sama palautusoikeus koskee vioittuneita tuotteita tai mikäli olette saaneet muuten virheellisen toimituksen. Toimituskuluja ei tällöin tarvitse maksaa. 

Palautuksesta ja tuotevaihdosta tulee ilmoittaa ennakkoon ja kysy neuvoa palautusvaihtoehdoista ja tavoista:
Sähköpostitse osoitteesta: verkkokauppa@lakkapaa.com 
Puhelimitse: 
010 7557 200 (ma - pe 7.00 - 18.00 ja la 9.00-15.00).

Palautusohje lakkapaa.com
1.
Kirjoita palautuspaketin sisälle mukaan lappu, missä lukee:
- Palautuksen / vaihdon syy:
- Tilaajan tiedot: (nimesi tai tilausnumero)
- Haluatteko vain palauttaa tuotteen ja saada rahat takaisin tilille vai toivotteko, että lähetämme vastaavan tuotteen vioittuneen tai väärän tuotteen tilalle
( ja hyvitämme mahdollisen hintaerotuksen ). Muistathan laittaa vielä tilinumerosi.

2. Paketoi palautettava tuote pakettiin, missä tuote sinulle tuli, tai ehyeen pakettiin jos pakettisi on rikki.
3. Sujauta kirjoittamasi lappu paketin sisälle, sekä palautettava tuote.
4. Teippaa paketti riittävän hyvin kiinni ja kirjoita paketin päälle palautusosoite: LP Lakkapää Oy, Varikonkatu 3, 95420 TORNIO
5. Palauta pakettisi näillä ohjeilla Matkahuollon asiakaspalautuksena sinne toimipisteeseen mistä pakettisi hait tai lähin Matkahuolto, K-Market, R-kioski tai muu Matkahuollon pakettipiste. Tästä linkistä voi myös etsiä lähimmän palautuspaikan Matkahuollon toimipistehaku

Reklamaatiot
Kaikki tilaukseen tai toimitukseen liittyvät reklamaatiot pyydämme lähettämään seitsemän (7) vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta osoitteeseen: verkkokauppa@lakkapaa.com tai soittamaan 010 7557 200.

Tilauksen peruminen lakkapaa.com
Asiakas voi peruuttaa tilauksensa, mikäli toimitus ei ole tapahtunut kohtuullisessa ajassa. Tilauksen perumisesta tulee ilmoittaa osoitteeseen verkkokauppa@lakkapaa.com tai soittamalla 010 7557 200. Yleensä ilmoitamme asiakkaillemme sähköpostilla tai puhelimitse, jos toimitusaika eroaa normaalista. Myös LP Lakkapaa Oy pidättää oikeuden tilauksen perumiseen ja palauttaa rahat asiakkaan tilille.

Yhteystiedot
LP Lakkapää Oy
Varikonkatu 3
95420 TORNIO
puh. 010 7557 200
sähköposti: verkkokauppa@lakkapaa.com